Παρασκευή 16 Μαΐου 2008

NY Knicks Rennaisance?


Είναι πολύ πρώιμο. Ίσως απλά ειπώθηκε για να γίνει ντόρος γύρω από την ομάδα.. Από την άλλη ξέρεις ότι ο πρόεδρός τους δεν φείδεται χρημάτων. Τόσα χρόνια τα σπαταλάει και η ομάδα έχει συνηθίσει να'ναι στον πάτο της βαθμολογίας. Ο λόγος για τους Knicks την ομάδα του Big Apple που παίζει στο πιο γνωστό ίσως γήπεδο basket του πλανήτη, στο Madison Square Garden. Ακόμα μια χρονιά ήταν τραγική για τους Knicks και φαίνεται ότι ο πρόεδρός τους Donnie Walsh το πήρε προσωπικά:
Αφού απέλυσε τον Isiah Thomas και προσέλαβε στην θέση του τον Mike D'Antoni πρώην προπονητή των Suns, αποφάσισε σε συνεργασία με τον προπονητή και τον GM της ομάδας να φτιάξουν ένα πλάνο ώστε να δημιουργήσουν μια ομάδα ικανή να διεκδικήσει τον τίτλο του 2010-2011. Και για να γίνει αυτό εφικτό πρέπει να αποκτηθούν παίκτες ικανοί, superstar. Εκείνη την χρονιά οι all-star Lebron James, Dwayne Wade και Chris Bosh μένουν unrestricted free agents. Κάτι καλό για την ομάδα μέχρι τότε δύσκολα μπορεί να γίνει. Αλλά βασική προτεραιότητα της ομάδας αποτελεί να είναι έτοιμη ώστε να κυνηγήσει τους παραπάνω παίκτες. Για να το καταφέρουν αυτό θα πρέπει να μικρύνουν συμβόλαια ακριβοπληρωμένων παικτών όπως οι Zach Randolph, Eddy Curry και Jared Jeffries. Άλλωστε συμβόλαια παικτών όπως των Stephon Marbury ($21.1 million), Malik Rose ($7.6 million) και Quentin Richardson ($8.1 million and $8.7 million) λήγουν σε ένα ή δύο χρόνια, οπότε ελαφρύνουν το salary cap. To οποίο και θα πρέπει να έχει ένα πολύ μεγάλο περιθώριο ώστε να καταθέσουν οι Knicks μία πρόταση ικανή να αποσπάσει την υπογραφή του LeBron James, ο οποίος αποτελεί απ'ότι φαίνεται τον μεγάλο στόχο και να τον ντύσουν στα χρώματα της ομάδας. Μία κίνηση που δεν θα αφήσει σίγουρα ασυγκίνητο τον James, του οποίου η σχέση με τα media και τις διαφημίσεις είναι γνωστή σε όλους, και ποια πόλη μπορεί να του προσφέρει καλύτερα αυτά από την Νέα Υόρκη? Μόνο το Los Angeles με το Hollywood, αλλά εκεί η θέση για superstar είναι πιασμένη εδώ και πολλά χρόνια..
Μένει να δούμε λοιπόν τι θα γίνει. Μέχρι τότε ο D'Antoni απλά θα πρέπει να φτιάξει μια ομάδα η οποία να φέρνει στο γήπεδο τους φιλάθλους της ομάδας ενώ παράλληλα να ετοιμάζει το έδαφος για την έλευση του star που θα οδηγήσει την ομάδα σε τίτλο. Κάτι που έχουν να δουν στην Νέα Υόρκη από την σαιζόν 1972-1973..

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Dude μας βλέπω σε λίγα χρόνια στο New York, με διαρκείας στο Madison, δίπλα στον Spike Lee!!
Knicks rule!!!!

NBAInsider είπε...

Ε άμα o King James πάει Νέα Υόρκη το μεταπτυχιακό έχει κλείσει στο NYC μαζί με ένα διαρκείας στο Madison..

NBAInsider είπε...

P.S. Yeah the Knicks Rule....!!!