Τρίτη 20 Μαΐου 2008

East & West Finals Time


Τα πράγματα ξεκαθάρισαν και οι ομάδες που έδειξαν χαρακτήρα και ότι διαθέτουν τις δυνατότητες πήραν το εισιτήριο για τους τελικούς των περιφερειών τους, οι οποίοι προβλέπονται από τους πιο δυνατους και αμφίρροπους των τελευταίων ετών.

Στην Δύση, Lakers και Spurs, οι ομάδες που έχουν κατακτήσει 7 από τα τελευταία 9 πρωταθλήματα κονταροχτυπιούνται, και οι μονομαχίες Kobe vs Parker-Ginobili και Gasol vs Duncan θα αποτελέσουν αιτία καθμερινού ξενυχτιού στο myp2p.. Πλεονέκτημα έδρας για το Los Angeles, αλλά αυτό δεν λέει και τίποτα, μιας και οι πρωταθλητές έδειξαν ότι δεν κολλάνε σε τέτοια, κάνοντας το break πρόκρισης χθες βράδυ στην Νέα Ορλεάνη.

Στην Ανατολή, οι Celtics μετά από ένα μεγάλο 7ο παιχνίδι με τους Cavaliers, το οποίο εξελίχθηκε σε προσωπική μονομαχία Pierce (41pts) vs James (45pts) πήραν την πρόκριση για τους τελικούς στους οποίους περίμεναν οι Pistons οι οποίοι εύκολα καθάρισαν το Orlando. Πλεονέκτημα έδρας έχει η Βοστώνη, η οποία και το εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο στα προηγούμενα παιχνίδια, αφού κέρδισε όλα τα εντός έδρας παιχνίδια της, ενώ εκτός έδρας είχε ρεκόρ 0-6. Θα έχει κι εδώ πολύ ενδιαφέρον να παρακολουθήσουμε μερικά match up, όπως τα Hamilton-Allen, και Prince-Pierce. Και ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον να δούμε πώς θα σταματήσουν τον Kevin Garnett οι παίκτες του Detroit. Θα ακολουθήσουν άραγε την ίδια τακτική με την οποία "εξαφάνισαν" ουσιαστικά τον D.Howard στους ημιτελικούς?

Σήμερα διεξάγεται το πρώτο παιχνίδι μεταξύ Celtics-Pistons,
Gm. 1: Tue.May 20: at Boston, 8:30 p.m. ET (ESPN)

Πρόβλεψη δύσκολη. Οι Celtics εντός έδρας είναι πολύ ισχυροί, αλλά από την άλλη η ομάδα του Flip Saunders δεν είναι πρωτάρα όπως η Atlanta, ούτε στηρίζεται μόνο σε έναν παίκτη όπως το Cleveland.
Καλή διασκέδαση λοιπόν, τα λέμε αύριο!

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Οι Celtics όσο δεν κάνουν ένα break φοβάμαι μήπως το πληρώσουν με σπάσιμο της δικιάς τους έδρας. Οι Pistons δεν είναι ούτε Hawks ούτε Cavaliers. Είναι μια πολύ πιο έμπειρη ομάδα στις ζόρικες καταστάσεις των Playoffs και μπορεί να τους απειλήσει και με αποκλεισμό. Ελπίζω βέβαια σε πρόκριση των Celtics για να αναβιώσουμε τελικούς με Lakers καθώς δεν πιστεύω οτι ο Kobe θα απειληθεί με αποκλεισμό από τον γελοίο, τον flopper, τον Manu...