Κυριακή 18 Μαΐου 2008

East Playoffs Final Ticket.


Σήμερα στις 21:30 ώρα Ελλάδας ξεκινάει ο 7ος και τελευταίος ημιτελικός Ανατολής μεταξύ Boston Celtics και Cleveland Cavaliers, στο Garden της Bοστώνης. Ο νικητής παίρνει το εισιτήριο για τους τελικούς όπου όπως έχουμε πει θα αντιμετωπίσει τους Pistons. Καμία ομάδα δεν έχει κάνει break μέχρι τώρα, οπότε η λογική και η στατιστική δίνουν προβάδισμα στην τριάδα των Celtics. Μένει να δούμε αν επαληθευτεί και στο γήπεδο, ή αν ο LeBron James και η παρέα του κερδίσουν και πάνε στους τελικούς για να υπερασπιστούν τον περσινό τίτλο τους.

Ηγέτης των Celtics μέχρι τώρα αναμφίβολα είναι ο Kevin Garnett, ο οποίος δείχνει σε κάθε του παιχνίδι ότι θέλει ένα πρωτάθλημα όσο κανένας άλλος. (Ίσως μόνοο ο Kobe..) Και σήμερα λογικά θα οδηγήσει την ομάδα, καθώς ο Ray Allen είναι ουσιαστικά ανύπαρκτος στην σειρά, και ο Pierce τα έχει βρει λίγο σκούρα με το μαρκάρισμα του James. Ο point guard Rajon Rondo στα εντός έδρας παιχνίδια πραγματοποιεί πολύ καλές εμφανίσεις, αλλά στα εκτός χάνεται. Σήμερα θα προσπαθήσει κι αυτός αρκετά μάλλον. Θα εξαρτηθεί και από την άμυνα που θα του κάνει ο Delonte West, ο οποίος στο 6ο παιχνίδι τον εξαφάνισε, αναγκάζοντας τον coach Doc Rivers να τον κρατήσει αρκετή ώρα στον πάγκο.

Στο Cleveland τα πράγματα είναι κι εκεί ξεκάθαρα: Δημιουρήστε χώρο στον LeBron ώστε να μπει στην ρακέτα. Ο superstar των Cavaliers έχει τραγικά ποσοστά ευστοχίας στην σειρά με την Βοστώνη από μέση και μακρινή απόσταση, γι'αυτό και θα προσπαθήσει να είναι όσο πιο επιθετικός μπορεί και να μπει στην ρακέτα για ένα από τα αγαπημένα του καρφώματα/lay up κλπ. Πλέον όμως μπορεί και να αισθάνεται άνετος να πασάρει σε συμπαίκτες του ώστε να σκοράρουν κι αυτοί. Wally Szczerbiak, Delonte West και Zydrunas Ilgauskas έχουν καλό σουτ, ο καθένας από διαφορετική θέση και απόσταση και είναι σε θέση να καλύψουν και την απουσία του Daniel Gibson ο οποίος έχει φαρμακερό τρίποντο αλλά θα απουσιάσει λόγω τραυματισμού από τον σημερινό αγώνα. Θυμηθείτε μόνο τους τελικούς Ανατολής με το Detroit πέρυσι.

Αρκετά όμως με την ανάλυση, χαλαρώστε και απολαύστε έναν συγκλονιστικό, θέλουμε να πιστεύουμε, αγώνα απόψε!
Keep it up, and may the best team win!

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Άντε μας τελείωσε και ο LeBron να ησυχάσουμε λιγάκι γιατί θα μας τα έπρηζες συνέχεια με τον "overrated"!!! Πλέον έφτασε η ώρα για τους μεγάλους παίκτες. Αν και στο τέλος θα πανηγυρίσει Ο ΜΕΓΑΛΟΣ! Kobe rules!!

NBAInsider είπε...

Κατά καιρούς δείχνω στην συμπάθειά μου προς τον LeBron, όπως την δείχνω και προς άλλους παίκτες (Garnett π.χ.) Ο άνθρωπος όμως είναι απελπιστικά μόνος του. Tι να κάνει, 45pts έβαλε, αλλά δεν έφταναν αυτήν την φορά.. Μακάρι να το πάρουν οι Celtics, όχι ο Kobe. Αυτός έχει δαχτυλίδια. Ο Garnett ο Pierce και o Allen ακόμα, είναι κρίμα να μην έχουν. Ειδικά οι 2 πρώτοι παικταράδες..
Kobe Rules, οπότε περιμένω να καθαρίσει τους Spurs, και να δούμε Celtics-Lakers τελικούς.
Just like the old times!!