Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2007

Ο Θεός ντύθηκε στα πράσινα..!




Η ακριβότερη μεταγραφή του ελληνικού αθλητισμού, ο κορυφαίος Ευρωπαίος μπασκετμπολίστας που θα παίζει φέτος στα ευρωπαϊκά γήπεδα, ένα από τα καλύτερα play maker στον κόσμο, ο κάτοχος 3 triple crown στην Ευρώπη, ο Λιθουανός star Sarunas Jasikevicius πάτησε χθες ελληνικό έδαφος για να υπογράψει 2ετές συμβόλαιο συνεργασίας με τον Παναθηναϊκό με τις απολαβές του να αγγίζουν το, εξωπραγματικό για τα ελληνικά δεδομένα, ποσό των 10 εκατ. ευρώ. Είναι αναμφίβολα μία κίνηση που καθιστά ακόμα πιο πανίσχυρο τον ΠΑΟ εντός και εκτός συνόρων. Τον ΠΑΟ που είναι πρωταθλητής Ευρώπης..
Ο Saras αποφάσισε να εγκαταλείψει το ΝΒΑ καθώς είδε πως στο Golden State δεν υπολογιζόταν από τον Don Nelson για τα συστήματά του, και ένας τέτοιος παίκτης δεν μπορεί να κάθεται στον πάγκο, δεν είναι στην φύση του. Αφού εξέτασε λοιπόν τις επιλογές του επέλεξε να συνεχίσει την καριέρα του στο τριφύλλι, παρά δημοσιεύματα που τον ήθελαν να έχει κλείσει στον αιώνιο αντίπαλο. Χαρακτηριστική είναι η κίνησή του να πετάξει από πάνω του το κασκόλ του Ολυμπιακού που του έδωσαν όταν έφτασε στο Ελ.Βενιζέλος με την αποστολή της Λιθουανίας για φιλικούς αγώνες..
Ότι και να πούμε για αυτόν τον παίκτη θα είναι λίγο, καθώς μόνο οι τίτλοι που έχει κατακτήσει μιλάνε από μόνοι τους: Είναι ο μοναδικός παίκτης στην ιστορία του ευρωπαϊκού μπάσκετ που έχει κατακτήσει τρία συνεχόμενα triple-crown. Το έκανε την περίοδο 2003-2005 όταν τα... σάρωσε όλα αρχικά με τη Μπαρτσελόνα και στη συνέχεια με τη Μακάμπι. Ενδιάμεσα (2003) πήρε και το χρυσό στο Ευρωμπάσκετ της Σουηδίας. Σε αυτά προσθέστε και 2 τίτλους MVP Euroleague.
Saras vs USA: Το 2000 οι Λιθουανοί ήταν η πρώτη ομάδα που κόντραρε για πρώτη φορά την εθνική των ΗΠΑ. Στον ημιτελικό του Σίδvεϊ ο Γιασικεβίτσιους είχε την ευκαιρία να γράψει ιστορία, αλλά το τρίποντο που επιχείρησε στην εκπνοή δεν βρήκε στόχο και οι ΝΒΑers νίκησαν με δύο πόντους διαφορά. Στους επόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες πήρε την εκδίκηση του: Με 28 πόντους και ένα "τρίποντο" ρεσιτάλ εκτέλεσε την Team USA που έμεινε εκτός τελικού.
Περιμένουμε πλέον με αγωνία τα παιχνίδια της πράσινης πυρηνοκίνητης ομάδας σε Ελλάδα και Ευρώπη για να απολαύσουμε θέαμα, κάτι το οποίο το πράσινο roster υπόσχεται.
O Jasikevicius ανακοινώθηκε πως θα φορέσει την φανέλα με το Νο 19, η οποία λογικά θα γίνει αναάρπαστη με την κυκλοφορία της. Να μην ξεχάσουμε πως φέτος η ομάδα του Παναθηναϊκού θα φοράει συλλεκτικές/επετειακές εμφανίσεις για την συμπλήρωση 100 χρόνων ιστορίας της ομάδας, και τα γράμματα και οι αριθμοί στις φανέλες θα είναι σε χρυσή απόχρωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: